Принципи ландшафтного дизайну

1. Єдність
Єдність в ландшафтному дизайні - це повторення і послідовність дизайну. Повторення використовується для досягнення єдності в дизайні, повторюючи подібні елементи, які включають рослини і декор в ландшафті. Узгодженість використовується для створення єдності шляхом об'єднання різних елементів ландшафту, щоб створити загальну одиницю або тему.

2. Баланс
Баланс - це просто почуття рівності. Є два типи балансу в дизайні: симетричний і асиметричний баланс. При симетричному балансі дві сторони ландшафту ідентичні, а при асиметричному балансі ландшафтна композиція збалансована з використанням різних елементів і об'єктів, які мають майже однакову уявну вагу.

3. Контраст і гармонія
Контраст допомагає виділити певні елементи в вашому дизайні, а гармонія допомагає елементам в ландшафтній композиції виглядати єдино. Контрастні елементи привертають увагу глядача, коли вони розташовані поруч один з одним. Контраст і гармонія досягаються шляхом зіставлення будь-яких елементів мистецтва або використання однакових кольорів.

4. Колір
Колір дає вашому ландшафтного дизайну вимір реальному житті. Теплі кольори (наприклад, червоний і помаранчевий), здається, наближаються до вас, змушуючи об'єкт здаватися ближче. У той час як холодні кольори, такі як синій і зелений, здається, віддаляються від вас..

5. Перехід
Перехід - це просто поступова зміна. Перехід в ландшафтному дизайні ілюструється поступовою зміною розміру рослини або інтенсивності кольору. Перехід також може бути застосований до текстурі, формі листя і розміром різних елементів.

6. Лінія
Лінія є матір'ю всіх елементів ландшафтного дизайну. Лінії використовуються майже скрізь, включаючи створення ліжок, під'їздів, доріжок, текстур і перспектив. Лінії також використовуються, щоб створити ілюзію глибини і відстані..

7. Пропорція
Пропорція відноситься до розміру елемента по відношенню до іншого..

8. Повторення
Повторення безпосередньо пов'язано з єдністю. Добре мати кілька елементів і форм в саду, але повторення одних і тих же елементів надає вашому дизайну різні вирази. Занадто багато не пов'язаних між собою об'єктів можуть зробити ваш дизайн незапланованим і захаращені. Крім того, не зловживайте елементом, так як надмірне використання елементів може зробити ваш дизайн нудним, нецікавим і одноманітним..